Beste katten liefhebber, dit is een heel saai stukje! Echter wel heeeeel belangrijk, lees dit dan ook zorgvuldig door, zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan!!

Vaccinaties :

Uw kat dient verplicht jaarlijks gevaccineerd te zijn, vaccinaties voor meerdere jaren worden niet aanvaard.

vaccinaties voor verblijf hotel zijn strenger dan voor poezen die gewoon thuis zijn.

Dit zijn de standaard vaccinaties met inbegrip van FeLV.

Correct vaccinatieschema start steeds vanaf de primo/basis vaccins.

Vraag ook raad aan uw dierenarts, vermeld zeker dat u overweegt uw kat naar een kattenhotel te brengen voor de vakantie. Laat de arts uw kat ontwormen? Laat hem dit dan ook bijschrijven in het vaccinatieboekje.

Vaccinatie minimum 3 weken voor aankomst in het hotel en niet langer dan 1 jaar geleden, de verblijf periode inbegrepen.

Ontworming: niet langer dan zes maand geleden

Standaard vaccinaties : kattenziekte, niesziekte, leucose (aanvang : primo/ tijdige jaarlijkse herhaling)

Omdat een vlooienband niet voldoende bescherming geeft tegen vlooien, is druppelen de enige goede oplossing.

DRUPPEL UW KAT NIET THUIS!!!!

Uw kat wordt gedruppeld bij aankomst in het hotel,

Hiervoor brengt u uw eigen pipet mee. Frontline wordt niet aanvaard! . Of u laat uw kat druppelen met de druppels (Stonghold) van het hotel, dit kost 5 euro.

Het vaccinatieboekje vergezelt uw kat zolang ze in het hotel verblijft. Geen vaccinatieboekje bij? Dan kan ik uw kat niet toelaten! Dit lijkt streng, het is de enige waarborg dat zowel uw kat als andere kattengasten geen gezondheidsrisico vormen voor elkaar. Uitzonderingen kunnen hier niet toegestaan worden.

Verder dient uw kat vrij te zijn van allerhande parasieten zoals vlooien, wormen, teken, luizen …

Indien uw kat een zieke indruk maakt bij het aankomen in het hotel, heb ik het recht deze te weigeren. Indien uw kat toch ziek is aangekomen en andere gasten zou hebben besmet, worden de kosten voor de behandeling van andere gasten en ontsmetting van de omgeving aan u doorgerekend.

Bij ziekte of vermoedens van ziekte zal ik uw kat laten onderzoeken door de dierenarts. De kosten voor deze behandeling of medicatie is voor eigen rekening. Omwille van de gezondheid van uw kat, vertrouw ik op het deskundige oordeel van onze dierenarts, zijn oordeel is ook bindend. Onze dierenartsen zijn :

dokter Frank van Campen dap Fideel Wetteren

dokter LEEN VINCK

 

Toedienen medicatie

Breng voldoende medicatie mee, noteer zorgvuldig wanneer en hoeveel moet worden toegediend. Schrijf zowel uw naam als de naam van uw kat op de verpakking. Zorg voor een extra voorschrift van de dierenarts en bewaar dit in het vaccinatieboekje. Aankoop van extra medicatie is voor rekening van de klant.

Er worden geen kosten gerekend voor het toedienen van de meegebrachte medicatie

Omschrijf zo nauwkeurig mogelijk wat uw kat heeft, zo kan ik haar ook het best verzorgen en helpen.

Vachtverzorging

Om hygiëne te waarborgen brengt u de borstels/kammen.. mee die u thuis gebruikt voor uw kat. Indien uw kat het toelaat zal ik de poezel zeker trakteren op borstelbeurten. Hiervoor wordt niets aangerekend, dit is standaard voorzien in de verzorging.

Uiteraard dient uw kat verzorgd aan te komen.

Voeding

Het is zeer sterk aangeraden eigen voeding mee te brengen, zo eet uw kat ook wat ze echt thuis eet ! Het voordeel is dat uw kat zo ook op hotel gemakkelijker zal eten.  Merk speelt geen rol.!!!! (voorbeeld : Eet uw kat gestoomde vis? Breng dit mee ingevroren per portie , en dit wordt dan gestoomd…) Geeft u verschillende smaken mee, nummer dan de doosjes vb 1rund  2kip  3zalm…. Zo kan ik eenvoudig uw kat gevarieerd haar voeding geven.

BRENG STEEDS VOLDOENDE  VOER MEE, INDIEN U ENKELE DAGEN LATER ZOU TERUG KOMEN, IS ER VOLDOENDE VOER VOOR UW POES! Wat overblijft krijgt u terug mee naar huis.

Zoals u kunt merken is voeding een heel belangrijk onderdeel van het verblijf! Een goede eetlust zorgt voor een goed gevoel en zorgt voor een happy kat die kan genieten van haar vakantie en de knuffels die ze zal krijgen!! Snoepjes zijn een leuke traktatie, snoept uw poes? Beng deze zeker mee.